2/7/10

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ "ΜΕΛΙΝΑ"...


Άρθρο της Πέγκυς Καλογιαννοπούλου στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010. (κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να μεγενθυνθεί και να διαβάσετε το κείμενο).
.


O επιμελητής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας Μιχαήλ Ρωμανός, στο βήμα καλωσορίζει τους επίσημους προσκεκλημένους και προλογίζει την έκθεση "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό -ΙΙ".

.
AΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
.




.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ KAI TOY ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμμετοχή τριάντα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, στην μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον, στο "John F. Kennedy Center for the Performing Arts" διοργανώνει μεγάλη εικαστική έκθεση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού...
.
από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "ΜΕΛΙΝΑ" (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, τηλ: 210 3452150) παρουσιάζοντας τα έργα και τους δημιουργούς που συμμετέχουν στην αξιόλογη αυτή διεθνή διοργάνωση, με τίτλο "Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό".
.
.
Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ρωμανός που επιμελείται την Ελληνική συμμετοχή των καλλιτεχνών στη διεθνή έκθεση της Ουάσινγκτον, επέλεξε αντιπροσωπευτικά έργα των τριάντα Ελλήνων δημιουργών που συμμετέχουν στην μεγαλειώδη διοργάνωση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος και δημιούργησε μία εντυπωσιακή ομαδική έκθεση περισσότερων από εβδομήντα εικαστικών έργων, καταφέρνοντας να συνταιριάξει περίφημα τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Όλα τα έργα της έκθεσης "Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό" προβάλλονται ψηφιακά, ταυτόχρονα με την έκθεση και για ένα μήνα, από τη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού":
http://dromenatechnis1.blogspot.com
Η επιλογή των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση της Ουάσινγκτον, έγινε από την φετινή συμμετοχή των καλλιτεχνών στην μεγαλειώδη έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών, που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου