24/4/09

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΩΓΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, υποστήριξε με την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, την πρωτότυπη έκθεση του φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, (ATHENS FINE ARTS FESTIVAL), παραχωρώντας την αίθουσα εκθέσεων του υπουργείου για να πραγματοποιηθεί η ομαδική έκθεση των νέων καλλιτεχνών, με τίτλο "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό - Νέοι δημιουργοί".

Στο χαιρετισμό της, η υπουργός, μέσα από ένα κείμενο που συνόδευε τους καταλόγους τέχνης που διανέμονταν στο πολυπληθές κοινό της εκθέσεως, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των νέων καλλιτεχνών καθώς και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,

Στο κείμενο της, η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζει μεταξύ άλλων:

"...η πράξη, μας έχει αποδείξει, πως η τέχνη και ο πολιτισμός είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές μιας χώρας εκτός των συνόρων της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως εκτός από την οικονομική διπλωματία έμφαση πλέον δίνεται και στην λεγόμενη πολιτιστική διπλωματία.
Ένα δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό κίνητρο, για να αγκαλιάσουμε αυτήν την πρωτοβουλία αποτέλεσε το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι νέοι...

Δεν είναι άλλωστε αμέτρητες οι ευκαιρίες που έχουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, είτε επιχειρηματίες, είτε καλλιτέχνες, να ανοίξουν παράθυρα στον έξω κόσμο, προσβλέποντας σε συνεργασίες και αναγνώριση εκτός συνόρων.

Αν και στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχουμε προσπαθήσει πολύ για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, πιστεύουμε πως και η τέχνη και ο πολιτισμός θα πρέπει να έχουν μια ανάλογη ενθάρρυνση.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας το προσπαθούμε και το επιδιώκουμε, αναδεικνύοντας με κάθε δυνατή ευκαιρία όψεις και τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Είμαι βέβαιη πως οι επισκέπτες της έκθεσης αυτής, η οποία γίνεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Athens Fine Arts Festival 2008, θα απολαύσουν μια μοναδική εικαστική περιήγηση των "ελληνικών χρωμάτων στο εξωτερικό", αγκαλιάζοντας κι αυτοί με τη σειρά τους την προσπάθεια των καλλιτεχνών και την πρωτοβουλία των διοργανωτών."
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου